Hoppa till sidans innehåll

Ridläger på Roo Gård - information


Roo Gård Ridskola och Ridläger ligger i det vackra Roslagen. Vi har lika långt till Åkersberga som Norrtälje och du hittar oss längs kustvägen 276. Från centrala Stockholm tar det knappt en timme att åka.


Gården är stor och förutom ridskola/ridläger har vi nötdjur och ett växthus med tomat och grönsaksodlingar. Vi producerar även eget hösilage till våra djur.

Under höst, vinter, vår har vi ridskolan igång med grupper på olika nivå och med olika inriktning. Vi välkomnar såväl barn och ungdomar som vuxna ryttare och erbjuder våra mer rutinerade elever möjlighet att tävla på ridskolans hästar i hoppning och dressyr.     

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som rider, häst och utomhus

Vi anordnar fyra ridläger under sommaren på mellan 6-7 dagar. Två av våra läger är allmänna ridläger med blandat innehåll och två är hoppläger med ett pass hoppning om dagen.

Vem kan komma på läger till oss?

På de allmänna lägren ska du vara född mellan 02-08. Vårt lägsta krav är att du har ridit så mycket att du klarar av din ponny utan ledare i skritt och trav inne på ridbanan. Grupperna delas in efter ridvana.

På hopplägren ska du vara född 02-07 och här har vi större krav på ridkunskap och hoppvana. Du ska kunna galoppera i lätt sits med kontroll och ha hoppat flera hinder i följd i galopp. Kanske har du tävlat eller har det som mål. Även mer rutinerade ryttare är naturligtvis välkomna, vi delar in i grupper och anpassar övningarna så att alla får en lagom stor utmaning. Det viktigaste av allt är att du tycker att hoppning är kul!

Killar är självklart välkomna till oss men vi vill att du tar kontakt med oss innan anmälan så vi är överens om hur boendet ska se ut. Våra hästar är inte så stora, så vi vill även att ryttare som väger mer än 65 kg eller är längre än 170 cm kontaktar oss innan anmälan så att vi inte får för många större ryttare på samma läger.


Våra ponnyer och hästar
Vi har B-, C- och D-ponnyer och några stora hästar, sammanlagt har vi ett trettiotal hästar på gården under ridlägren. Alla våra ponnyer och hästar är snälla att sköta och hantera, och står uppstallade i boxar i två olika stall. Under lägren är hästarna som regel ute på bete på natten och står inne på dagen.