Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Vill du börja rida hos oss?

Dagis

Vi tar emot både nybörjare och mer vana elever. När vi tar emot en ny elev försöker vi att hitta en grupp på passande nivå. Man kan öven börja i en öppengrupp innan man blir inplacerad i en ordinarie ridgrupp.

Ängen tisdagar

Vi har relativt små ridgrupper och utbildade instruktörer. Det finns alltid någon i stallet som kan hjälpa dig med din häst om du känner dig osäker.

Alla ridgrupper följer vår utbildningsplan, och som nybörjare börjar man alltså på nivå 1. Har man ridit tidigare placeras man i en grupp på lämplig nivå, och självklart kan man sedan, i mån av plats, byta grupp om det inte känns rätt. Som vuxen kan du välja på att rida lektioner som är 60 min eller 90 min.


Vi har inte så många stora hästar så vi har en maxvikt för nya elever på 80 kg. Detta är för att skona hästarnas ryggar och ge dem en rimlig arbetsbörda. Det är viktigt för oss att både hästar och ryttare trivs med arbetet!

För att delta i våra hoppgrupper ska du rida en vanlig lektion också varje vecka. Vid intresse placerar vi in dig i en hoppgrupp så fort det finns plats och lämplig häst är tillgänglig.

Vill du prova på och tävla har du möjlighet på våra klubbtävlingar och därefter även på lokala och regionala hopp- och dressyrtävlingar. Vi har även lag i Ponnycupen, Stockholmscupen samt olika divisioner av Allsvenskan, så för den tävlingsintresserade finns goda möjligheter att få åka ut på tävling.

 seger div 3

Utöver lektionerna ordnar vi en mängd olika klubbaktiviteter på olika nivåer, både avsuttet och uppsuttet. Vårt stallcafe försöker vi hålla öppet när vi har lektioner och aktiviteter. Klubbrummet är alltid öppet och där kan du värma dig och äta medhavd mat.

putsardag

Nyfiken på oss?  
Du kan skicka ett mail This is a mailto link så ringer vi upp dig, eller ringa på telefon 08-543 533 78.

Varmt välkommen till oss!

Uppdaterad: 06 DEC 2016 16:46 Skribent: Agneta

Postadress:
Roo Gård Ryttarklubb - Ridsport
Roo Gård
18493 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0854353378
E-post: This is a mailto link

Se all info